Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mekkora bőrönd vihető fel a repülőre?

Mint azt már tudjuk, minden légitársaságnak saját kikötései vannak a tekintetben, hogy milyen nagyságú és súlyú csomagok vihetők fel a fedélzetre, vagy egyáltalán felvihető-e valamilyen poggyász. Megpróbáljuk összefoglalni az országban legnépszerűbb járatok szabályait a kézipoggyász, valamint a feladott poggyász tekintetében, ami legtöbbször gurulós bőröndöt vagy sporttáskát jelent.

Wizzair

A kézipoggyász méret tekintetében komoly változás lépett életbe a légitársaságnál. 55x40x23 cm az a kabinbőrönd, ami minden esetben felvihető a fedélzetre, de a Wizz Priority szolgáltatásnak hála egy további, 40X30X18 cm kézipoggyász is felvihető, valamint aki ezt a szolgáltatást megveszi, elsőbbségi beszállásra is jogosult.

Feladott poggyász esetében megkülönböztetünk előre, online vásárolt, illetve a helyszínen foglalt bőrönd lehetőséget. A reptéren váltva, minden esetben 15.950 ft/ poggyász/ járat, míg ugyanez online 4.800-18.500 forintig terjedhet súlytól és szezontól függően.

Ryanair

Itt minden esetben két kézipoggyászt lehet felvinni a fedélzetre, melyek mérete 55x40x20 cm illetve 35x20x20 cm és ezek összes súlya 10 kilogrammot nyomhat.

Feladott poggyász esetén online felületen foglalva 25 illetve 35 euróba kerül, míg a reptéren 50 illetve 40 euró/ poggyász / járat

Eurowings

A fedélzetre egy 8 kilogramm súlyú, 55x40x23 cm nagyságú poggyász vihető fel.

Itt a feladott poggyász esetében a reptéri díj a duplája az online felületen foglaltnak, vagyis 15 illetve 30 EUR /poggyász/járat.

easyJet

A kabinbőröndünk itt 56x45x25 cm lehet, míg súly korlát nincsen bevezetve.

A feladható poggyász díja online 13-30 fontig, míg a reptéren váltva 32-45 font / poggyász/ járat összegig terjedhet.

Norwegian

A légitársaság igazán bőkezű, mivel ingyenesen 2 kabinbőrönd vihető fel a fedélzetre, amik 55x40x23 cm illetve 25x33x20 cm nagyságúak lehetnek, és együttesen nem haladhatják meg a 10 kilogrammot.

Feladott poggyász tekintetében online 15-30 euró/ poggyász/ járat, míg a helyszínen jóval borsosabb ára van, minden esetben 50 euró /poggyász/ járat.

Air Berlin

Itt is 2 kézipoggyászunk lehet, az egyik 55x40x23 cm és 8 kg súlyú, míg a másik 40x30x10 cm, és maximum 2 kg súlyt nyomhat.

Ha feladni kívánjuk a poggyászt, akkor azt csak online foglalással tehetjük meg, aminek a díja egységesen 35 euró/ poggyász/ járat.

British Airways

A kézipoggyász itt 56x45x25 cm méretű lehet, valamint emellett felvihetünk egy 40x30x10 cm nagyságú kézitáskát is. Súlykorlát nincs megadva a fedélzeten elhelyezhető poggyászra.

Itt maximálisan 23 kg súlyú csomagot adhatunk fel, amit online és a helyszínen is megtehetünk.

Minden utazás előtt jó ötlet, ha tájékozódik az ember az adott légitársaság szabályairól, mivel a reptéren sokkal drágább a poggyász vásárlás, nem is beszélve a súly túllépéséről. Ha nem akarsz meglepődni, ajánljuk figyelmedbe a kabinbőröndöket, melyek a legtöbb légitársaság feltételeinek megfelelnek. Ha pedig még mindig bizonytalan vagy, akkor böngéssz a bőröndjeink között, vagy kérdezz szakértőinktől az ügyfélszolgálatunkon, akik készséggel válaszolnak minden kérdésedre.

Repülésre fel!