Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mekkora kézipoggyász vihető fel a repülőre?

Egy repülővel történő utazásra készülve felvetődik az emberben a kérdés, hogy mekkora is az a kézipoggyász méret, amit maximálisan fel lehet vinni a fedélzetre. Mivel minden légitársaság mást határoz meg, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy amivel repülnénk, ott mi a szabályozás. Itt részletesen utána lehet nézni az aktuális információknak.

Wizzair

Nézzük, hogy az egyik legnépszerűbb társaság, a Wizzair járatain mik a lehetőségek. A Wizzair repülőjárataira felvihető kézipoggyász legnagyobb megengedett mérete az 55x40x23 cm, aminek tökéletesen megfelel a Leonardo Da Vinci narancs bőrönd (4 kerekű) 55 cm × 38 cm × 23 cm. Ez a kabinbőrönd egy 3 számjegyű biztonsági zárral zárható, továbbá a belső részében egy dupla zipzárral elválasztott nagy rekesz található, valamint egy kis hálós zseb a kisebb dolgoknak. A ruhákat egy keresztpánt összecsatolásával tudjuk megfogni. Összesen 7 színben elérhető az oldalunkon.  Ha keményfalú bőröndről van szó, nem mehetünk el szó nélkül a Besty kemény kabin bőrönd (37 cm × 55 cm × 22 cm) mellett sem, ami amellett, hogy a fentieket tudja, gyönyörű rózsaarany színben érhető el.

Amennyiben valami elegánsabbra vágynánk, akkor a Roncato kabinbőrönd 53 cm tökéletes választás, mivel amellett, hogy méretét tekintve belefér a keretbe, még nagyon könnyű is, és több zseb segíti a hatékonyabb pakolást.

Ha pedig valami romantikusat szeretnénk, akkor a Besty 35 cm × 50 cm × 18,5 cm -es drapp/rózsás vászonbőröndje lehet az igazi, ami a külső részén 2 zipzáras zsebet, míg belül a nagy pakoló rekeszen kívül tartalmaz egy laptoptartó, illetve 2 nyitott zsebet is.

Mit lehet és nem lehet felvinni?

A hely szűkössége miatt érdemes átgondolni, hogy mi élvez prioritást a csomagunkban. Amit mindenképp logikus felvinni, azok a személyi és útiokmányok, pénz, mobiltelefon, laptop, ezek töltői, kulcsok, gyógyszer amire szükség lehet, szendvics, könyv, illetve egy váltás ruha, ha nem érne oda időben a feladott poggyász. Folyadékot, csak egy átlátszó és újrazárható zacskóban lehet felvinni, azt is összesen, maximálisan 1 liter űrtartalomig, mely egyenként maximum 100 ml egységeként lehet.

Tilos felvinni a fedélzetre mindennemű szúró és vágóeszközt, éles, illetve tűz gyújtására alkalmas tárgyakat. A teljesség igénye nélkül a legfontosabb tiltólistás tárgyak: sokkoló, paprika spray, íj, nyíl, borotvapenge, olló (sérülést okozhatnak), kéziszerszámok (fúró, fűrész), gyúlékony anyagok, és sérülés okozására alkalmas tompa tárgyak, például a baseballütő.

Egyéb kézipoggyász méretek a teljesség igénye nélkül. Részletes lista itt elérhető:

  • A Ryanairnél két kézipoggyász vihető fel, egyenként 55x40x20 cm és 35x20x20 cm, melyek együttes tömege 10 kg.
  • Az easyJet esetében ez a méret 56x45x25 cm, itt nincs súlykorlátozás.
  • A Lufthansánál 55cm x 40cm x 23cm és 8 kg a határ, míg a British Airwaysnél 2 kézipoggyász megengedett, amiből az egyik egy laptoptáska vagy kézitáska lehet. Ezek együttesen nem haladhatják meg a 23 kg-t, méreteik pedig 56cm x 45cm x 25cm laptoptáska/kézitáska: 45cm x 36cm x 20cm lehet.

A felsoroltakon kívül még nagyon sok légitársaságnak van egyéni szabályozása a kézipoggyászra vonatkozóan, érdemes mindig előre tájékozódni, mivel a repülőtéren már nincs lehetőség annak átpakolására, ezért amit nem engednek felvinni, az sajnos kidobásra kerül. Ezért legyünk nagyon figyelmesek!

Ha továbbra sem egyértelmű, hogy az adott légitársaság esetében mi a megengedett legnagyobb kézipoggyász méret, a légitársaságok oldalain ez az információ mindig elérhető, illetve ügyfélszolgálatunk is szívesen segít választani.

WizzAir : 55 x 40 x 23cm (max 10kg)

RyanAir : 55 x 40 x 20cm (max 10kg)

EasyJet : 56 x 45 x 25cm 

Lufthansa : 55 x 40 x23cm 

Airfrance : 55 x 35 x 25cm 

Összesítve, minden fontosabb légitársaság kabin bőröndökre vonatkozó szabályozásait megtalálhatják itt!