Barion Pixel
Kategóriák / Termékek

Ryanair ingyenes kézipoggyász méret

Mivel a Wizzair lehetséges poggyászaival oly sokat foglalkoztunk, épp ideje, hogy egy másik népszerű légitársaságot vegyünk górcső alá. Ma a Ryanair-re esett a választásunk. Lássuk náluk mi az éppen aktuális trend.

Ingyenes kézipoggyász méret a Ryanairnél

A Ryanair egy 10 kilogrammos súlykorlátot határozott meg, amit úgy kell elosztani, hogy benne legyen a nagyméretű 55 cm x 40 cm x 20 cm és a kisméretű 35 cm x 20 cm x 20 cm nagyságú kézipoggyász egyaránt. A nagyméretű kézipoggyászunk például lehet a Besty Wizzair méretű barna műbőr utazótáska, ami méretét tekintve bőven benne van a megengedettben, és puha borításának hála jól meg lehet tömni. Persze mindenképp figyeljünk, hogy ne lépjük túl az együttes súlyhatárt, mert akkor annak természetesen többletköltsége van. A fenti táska kapható továbbá vászon borítással és számos vidám mintával.

Annak, hogy mind a kettőt a fedélzetre lehessen vinni, előfeltétele az elsőbbségi beszállás megvásárlása, aminek költsége 5 euro. Amennyiben Standard jeggyel utazunk, akkor a kisebbik kézipoggyászt felvihetjük a fedélzetre, a nagyobbat feladott poggyászként kell átadniuk, de ebben az esetben ez díjtalan.

Feladott poggyász

2017-ben egységessé vált a Ryanair szabályrendszere a feladott poggyászokra vonatkozóan. Maximum 20 kg-os súlya lehet a csomagnak és egységesen 25 eurot kell érte fizetni. Méretét tekintve maximum 81 cm x 119 cm x 119 cm lehet, de ha végig gondoljuk, már ez is épp elég nagy csomagnak hangzik. Mindig érdemes online intézni a jegyünkkel együtt a feladott csomag megrendelését, mivel a helyszínen jóval többe kerül.

Nagyon érdemes figyelni arra is, hogy a súlya ne haladja meg a maximális súlykeretet, mivel súlytöbblet esetén igen borsos árat kell fizetni érte kilogrammonként. 1 kilogramm súlytöbblet 20 euroba, azaz minimum 6000 forintba kerül. 10 kilogramm esetén ez már 60.000 Ft. Ha el akarjuk kerülni a többletköltségeket, mindenképp ajánlott körülnézni az óriás méretű bőröndök között, mivel azok mindegyike bőven belefér a keretbe a méretet tekintve. Pont ilyen a Roncato Flexi bőrönd R-0521, ami igazán elegáns darab, pont emiatt olyan közkedvelt. Kemény borításának hála nem kell attól félnünk, hogy a belehelyezett értéktárgyak összetörnek, vagy megnyomódnak. Ahogy a neve is mutatja, rugalmas, így szinte törhetetlen. Belső része tágas, a ruhák leszorítása egy keresztpánttal történik, valamint az elválasztó fala rögzíthető zsebes. További előnye, hogy a gyártó 10 év garanciát vállal rá, ami valljuk be, nem szokványos.

Meg kell említenünk továbbá a szülővel egy ülésen utazó csecsemőket (8 napos kortól 23 hónapos korig), mivel ebben az esetben egy 5 kilogramm súlyhatárig terjedő bébitáskát is magunkkal vihetünk a sima kézipoggyászainkon túl. A csecsemő viteldíja 20 euro /csecsemő/ útvonal. Egy csecsemő csakis felnőtt ölében utazhat egy külön, az ő számára kialakított biztonsági övvel rögzítve, vagy repülőgépeken is kompatibilis autósülésben. Fontos, hogy egy felnőtt maximum 1 csecsemővel utazhat. A Ryanairnél továbbá nem utazhat kísérő nélkül 16 év alatti személy, mindenképp felnőtt utasnak kell kísérnie.

Reméljük, hogy eléggé sikerült megvilágítani a Ryanairnél bevett szokásokat, szabályokat és könnyebbé tehetjük a velük való utazásra való felkészülést. Amennyiben még kérdése van, keresse kollégáinkat, mindenben állnak rendelkezésükre.